Asociatia Romana a Tinerilor cu Initiativa

Asociatia Romana a Tinerilor cu Initiativa

STOP analfabetismului drept moștenire!

Status: Fundraising

Analfabetismul în România, fie el unul autentic sau functional, a devenit principala moștenire lăsată de către părinți copiilor, în special în mediul rural. Mai mult de jumătate din copiii României sunt analfabeți sau analfabeți functional. Unui analfabet i se asociază, in 10 ani, alti 2 analfabeti, acestia lasand scoala pe ultimul loc in grijile zilnice. Aceastia nu coreleaza sărăcia cu lipsa de educatie, vazand-o ca pe o responsabilitate a  celorlalti.

Proiectul SAD (STOP analfabetismului drept moștenire) își propune să crească anual numărul de copii alfabetizati și de profesori care să inspire dragostea de învățătură, în timp să stopeze astfel fenomenul de analfabetism lăsat moștenire urmașilor.

[ Show more ]

2,120 RON

Sumă:

2

Galantomi:

12

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Prin proiectul SAD aducem un curriculum intergrat și inovator, bazat pe învățare contextuală și prin emoții, dezvoltat în cadrul Școlii Româno-Britanice, în rândul copiilor din mediul rural prin conceptul de ȘCOLI ASOCIATE SRB. În 2017, 14 copii au fost alfabetizati în acest sens, fiind motivati sa-și continue studiile și să ajungă "oameni mari". În 2018, alți 64 de copii vor beneficia de acest program, anual adăugând noi comunități pe care le susținem până la clasa a IV-a. Studiile au scos în evidență faptul că perioada cu risc major de abandon școlar este aceea a primilor ani de școală.

Programul SAD cuprinde și următoarele componente:

- ȘCOALA DE VARĂ LA ȚARĂ, proiect de redresare educaționala a copiilor cu risc cresccut de abandon școlar.

- PROFESORII CARE INSPIRĂ - resurse educaționale gratuite pentru învățătorii din mediul rural

- EDUCAȚIE PRIN COACHING - proiect adresat elevilor din anii terminali (clasele a VIII-a și a XII-a) de la liceele/scolile a căror promovabilitate a fost sub 10%.